top of page
BOZ-Friet-van-Beus-foto2-960w.webp

Rechtreeks van de boerderij

Het maken van Verse Frites (en voor ons noordelingen Patat) is een proces waar veel liefde en gevoel bij komt kijken. Een patatje met diepvries patat kan "iedereen" maken maar wil je dat je gasten echt genieten dan is er niets anders dan verse frites.

Onze aardappels worden gekweekt en geoogst in de flevopolder en dat proef je. Ruim 4 vierkante kilometer met wisselend gewas waaronder onze agria aardappel doet je versteld staan van de grote en het weidse uitzicht. (foto: de pieperspecialisten van de Fam. Beusichem)

 

Hoe wordt een aardappel frites?
Na de eerste selectie komen alleen de beste aardappelen in aanmerking om goud geel gebakken te gaan worden. Na de oogst en de eerste keer wassen wordt de aardappel gesneden in staven.
Deze staven zijn iets dikker dan je uiteindelijke frites, ze verliezen ongeveer 1/3 van gewicht en dus ook iets van hun omvang. De volgende stap is wederom wassen, dit om de overtollige zetmeel eraf te spoelen. Nu zijn we klaar voor het bakken. Op lage temperatuur "koken" we de staven tot mooie zachte frites. Na ongeveer 8 minuten voorbakken is het zaak om de frites goed te laten koelen. Als laatste stap kan de frites op hoge temperatuur gebakken worden tot een heerlijke echte verse frites.
Naar ons idee is de smaak op de dag na het voorbakken het lekkerst omdat de voorgebakken frites even goed heeft kunnen rusten en tot smaak komen.

Frietjes op plank

Ambachtelijk en dat proef je

Niet alleen onze huisgemaakte frites zijn ambachtelijk bereid. Wat te denken van ons schepijs gemaakt van koemelk welke afkomstig is van zeeuwse koeien. De grond bepaald de smaak en dat is net als bij de aardappel ook het geval met melk. Niet al ons schepijs is op basis van melk dus voor de liefhebbers van vagan en lactosevrij ijs hebben wij ook een uitgebreide keuze. 

Een kroket is een kroket, een logische gedachte maar ook hierin zijn er grote verschillen. Wij gaan niet voor de eerste maar wel voor de beste. De smaakbeleving is een echte must bij Paal55. Soms is de zoektocht naar de perfecte snack lang en soms is de eerste echt de beste. Niet elke tempura garnaal mag op onze loaded fries, wij willen onze gasten een unieke smaakbeleving geven.

Trots zijn we zeker op de vele complimenten maar dat betekend niet dat we klaar zijn met ontwikkelen. Ons team is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om u te kunnen verassen met iets unieks.

Heb je van ons of onze producten genoten en moet iedereen dat weten?
Wij horen graag wat jouw verhaal is op Google Review

 

bottom of page